Prijzen zijn exclusief 21% BTW - Producten zijn alleen bestemd voor professionals!

ALLES OVER BROW HENNA

Vind alle antwoorden op jouw vragen. Staat je vraag er niet tussen mail ons dan ! browstarcosmetics@gmail.com

 

Wat is het verschil tussen henna en Della & Delle Brow Henna ?

Henna is afkomstig van de bladeren envan de henna plant. Deze groeit in Afrika, Midden-Oosten en India. Onze henna is afkomstig uit India. Wanneer je deze pure henna gebruikt op de huid heeft hij een inwerktijd nodig van minimaal 4 uur en laat hij een oranje kleurige afdruk achter.

Della & Delle brow henna bevat deze pure henna, maar ook nog andere ingrediënten om de inwerktijd te versnellen en om andere kleuren te kunnen creëren. 


Bevat Della & Delle Brow Henna PPD?

Ja, zoals bijna alle wenkbrauwverf en wenkbrauwhenna bevat ook Della & Delle Brow Henna een heel klein percentage PPD. Deze stof zorgt ervoor dat je de brow henna een andere kleur kunt geven, anders zou de henna oranje/rood kleuren. En de stof zorgt ervoor dat de brow henna de haren snel kleurt. Henna zonder PPD zou minimaal 4 uur inwerktijd hebben.


Wat is het verschil tussen wenkbrauwverf en brow henna ?

Bij het gebruik van verf worden alleen de haartjes gekleurd, bij brow henna de haartjes en er blijft een afdruk op de huid achter. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller.

Verf houdt ongeveer 2 weken op de haren, brow henna ongeveer 5 a 6 weken

Brow henna is grotendeels gebaseerd op natuurlijke en vegan ingrediënten, verf niet.

 


Hoe lang blijft de Della & Delle Brow Henna op de haren en huid?

De haartjes blijven 5 tot 6 weken gekleurd. De afdruk op de huid kan maximaal 14 blijven. Echter verschilt het per persoon hoe lang precies de afdruk blijft. Op een vettere huid kan de brow henna slechter hechten. De afdruk kan eerder vervagen als je veel zweet, sport, doucht en als je de wenkbrauwen reinigt met lotions en cleansers.


Waarom wordt aangeraden een allergietest te doen?

Wanneer een klant voor het eerst behandeld wil worden met Della & Delle Brow Henna ( en alle andere brow henna merken), is het belangrijk om een ​​patch-test (een allergietest) uit te voeren. Dit raden wij aan omdat er in de brow henna een heel klein percentage p-fenyleendiamine (ppd) aanwezig is. De Europese cosmetica wetgeving staat percentages van 2% en lager toe. Hoewel dit een zeer lage hoeveelheid is, kan het toch vervelende huidklachten veroorzaken. 

De patch test voer je als volgt uit:

1. Bereid de henna voor en breng een kleine stip aan op de binnenkant van de elleboog of achter het oor in de nek.

2. Na 20 minuten afnemen met een katoenen watje en water.

3. Als er tijdens de inwerktijd een reactie optreedt zoals roodheid, jeuk of zwelling, spoel dan onmiddellijk en gebruik dit product niet. Als er binnen 48 uur geen reactie optreedt, is het gebruik veilig.

Houd er rekening mee dat een allergietest toekomstige allergische reacties niet kan voorspellen. Raadpleeg bij twijfel een arts!


Hoe kies je de juiste kleur voor je klant?

In ons nieuwsoverzicht vindt je een artikel geheel gewijd aan de kleurkeuze. Wil je een richtlijn hebben voor kleurkeuze dan bevelen wij het volgende aan:

Lichtbruin: geschikt voor lichte huidtypes met licht haar en voor gingertypes

Medium bruin: geschikt voor een lichtgekleurde huidtypes met donkerblond of lichtbruin haar

Donkerbruin: geschikt voor een lichtbruine, donkergekleurde huid met bruin, donkerbruin en zwart haar.

Zwart: geschikt voor een donkere huidskleur met donkerbruin en zwart haar.

 


Waarmee moet Della & Delle Brow Henna gemengd worden ?

Door de geperfectioneerde formule van Della & Delle Brow Henna zijn er geen speciale developers of vloeistoffen nodig om te mengen. De brow henna hoeft alleen met water gemengd te worden. 

De verhouding is 1 deel brow henna op 4 delen water. Voor de brow henna gebruik je de kleine kant van het bijgeleverde maatschepje, voor het water gebruik je de grote kant.


Waarom heeft Della & Delle Brow Henna maar 4 kleuren?

Della & Delle is van mening dat deze 4 basiskleuren voldoende zijn om al kleuren te creëren die je wilt. Al meer dan 20 jaar wordt er met deze 4 kleuren gewerkt en het heeft altijd gewenst resultaat gehad. Je kunt, wanneer je dit wilt, de kleuren zelf met elkaar mixen. Hierdoor hoeft een professional niet een onnodig aantal producten aan te schaffen. 

Om de Europese markt tegemoet te komen in het aanbieden van meer kleuren, heeft Della & Delle bevestigd dat er nieuwe kleuren in ontwikkeling zijn! Welke dat zijn maken wij zo snel mogelijk bekend.


Mag ik bij een zwangere klant Della & Delle Brow Henna toepassen ?

Hoewel wij geen bewijs hebben dat henna schadelijk is voor de zwangere vrouw en baby, raden wij het af omdat het bij gewone haarverf ook niet wordt aanbevolen. Onder invloed van hormonen kan de huid gevoeliger reageren en een allergische reactie veroorzaken. Uiteraard staat je klant vrij in de keuze.

 

 


Welke kleur Della & Delle Brow Henna kan ik het beste bij ginger types gebruiken?

Een veel gebruikte kleur voor ginger types is de lichtbruine. Hoe langer je de brow henna laat intrekken, hoe intenser de kleur wordt.